Over mij

Visie

Het is mijn overtuiging dat muziek maken je helpt om het leven vol te leven, je gevoelswereld te openen en zuiver, in balans te brengen. Samen muziek maken brengt heel veel vreugde en traint je in je menselijke vaardigheden. Het ervaren van je menselijke vaardigheden en die van anderen, maakt muziek tot een unieke beleving die ik ieder mens zou willen meegeven.

Biografie

Ik ben Suzanne Leegwater,  afgestudeerd aan de Opleiding Docent Muziek in Leiden, en bevlogen fluitist. Geboren en getogen in een muzikaal nest met twee professionele musici als ouders, zit de muziek mij in het bloed. Ik had het geluk naar de vrijeschool te mogen, waar kunst een wezenlijk deel en essentiële werkvorm in het onderwijs is. Mijn interesses in theater, dans en beeldende kunst hebben mijn gevoel voor kunst steeds warm gehouden en versterkt. In 2014 begon ik aan de Opleiding Docent Muziek, waar ik in 2019 ben afgestudeerd met een zelfgeschreven musical.

Ik begon op negenjarige leeftijd met fluiten en kreeg les van Antoinette Endel-Swart, Hans-Peter Spannring en bij Dorine Schade. Ik speelde vanaf 15-jarige leeftijd als freelancer bij gelegenheden in het beroepsbegeleidingsorkest  van Collegium Vocale Camerata. Voor koren luister ik het concert op met mijn fluit, ook speel ik op speciale momenten zoals begrafenissen, herdenkingen, en bij kerkdiensten.

Naast dwarsfluit heb ik me ontwikkeld op het gebied van zang. Ik kreeg les van Caroline Stam, Jacoba Dilg-van der Hoeven, Ingrid Nugteren en Amand Hekkers en volgde masterclasses bij Jon Thorstenson. Ik zong onder andere bij  het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nederlands Studenten Kamerkoor 2019, was te gast bij Collegium Vocale Camerata (Zuid Scharwoude) en soleerde voor De Harmonie (Middenbeemster) en operakoor De Vredeburgers (Limmen). Ook zing ik geregeld op begrafenissen en bij kerkdiensten. Hierbij vorm ik vaak een duo van fluit/zang en orgel met mijn vader Gerard Leegwater.

Suzanne Leegwater